De vizitat
Casa muzeu Avram Iancu
Casa Muzeu "Avram Iancu" din Baia de Cris a fost ridicata pe locul in care s-a aflat brutaria lui Ioan Stupina unde Avram Iancu s-a stins din viata la 10 septembrie 1872.
Prin stradania inimosului profesor Nicolae Cristea din Baia de Cris si cu sprijinul Primariei, a fost amenajat acest mic muzeu in care sunt adunate mai multe obiecte care amintesc de "Craisorul muntilor".
Sursa: http://obiective-turistice.romania-tourist.info
Biserica Franciscana
Biserica gotică din sec. XV-XVI, care a deservit parohia de aici, a rămas în paragină în sec. al XVI-lea, posibil din cauza unui incendiu.
La începutul secolului al XVIII-lea minoriÈ›ii au preluat parohia È™i au oficiat mai întâi în partea de sud a vechii biserici, pe care au restaurat-o treptat. Conventul mănăstiresc a continuat să funcÈ›ioneze până după cel de-al doilea război mondial, când a fost desfiinÈ›at de autoritățile comuniste.
Serviciile religioase au fost reluate după 1990. Edificiul este în prezent filie a Mănăstirii Franciscane din Deva.
Sursa: ro.wikipedia.org
Muntele Gaina
Vara, în ziua de Sfântul Ilie (tradiÈ›ional la 20 iulie) sau în cea mai apropiată duminică de ziua Sfântului Ilie, are loc Târgul de fete la care participă fetele de măritat sau fetele mari care vor sa fie peÈ›ite de feciori. Pregătirea pentru această sărbătoare poate să dureze ani de zile pentru fetele care aduc È™i zestrea primită de la părinÈ›i È™i rude împachetată în frumoase lăzi de zestre sculptate cu diferite motive florale.
Sursa: ro.wikipedia.org
Podul Grohotului
Podul Grohot este considerat unul dintre putinele poduri naturale din Romania, cautat de amatorii de drumetii pasionati de minuni ale naturii.Accesul se face din nordul judetului Hunedoara, pe drumul din comuna Baia de Cris spre Bulzestii de Jos. Din Baia de Cris trebuie sa strabateti 15 km, iar la o serpentina pe stang veti observa un indicator al obiectivului turistic.
Sursa: infopensiuni.ro